FAQ BedBooking Android


W FAQ BedBooking Android znajdziesz odpowiedzi na pytania dotyczące aplikacji pobranej z Google Play.

1. Włącz internet w swoim urządzeniu (WiFi lub transmisja danych przez sieć komórkową).

2. Uruchom aplikację Google Play.

3. W polu wyszukiwania wpisz: bedbooking.

4. Po wyszukaniu aplikacji BedBooking kliknij w przycisk „ZAINSTALUJ”.

5. Następnie kliknij w przycisk „AKCEPTUJĘ”.
Szczegółowe informacje o uprawnieniach wymaganych przez aplikację znajdziesz w polityce prywatności.

6. Następnie kliknij w przycisk „OTWÓRZ”.

7. Jeśli po raz pierwszy korzystasz z BedBooking musisz zarejestrować nowe konto. W tym celu wpisz adres swój email i kliknij w przycisk „ZAREJESTRUJ”. Wpisany adres email będzie Twoim loginem do BedBooking.

Uwaga! Jeśli korzystałeś wcześniej z BedBooking (posiadasz zarejestrowane konto) to kliknij w Logowanie (ikonka z kluczykiem) aby przejść do okna logowania.

8. Po zarejestrowaniu konta kliknij w przycisk „ZALOGUJ” aby zalogować się do BedBooking.

Uwaga! Domyślne hasło dostępu do konta zostało wygenerowane automatycznie. Nie zmieniaj go w tym momencie gdyż nie będziesz mógł się zalogować do konta. Domyślne hasło będziesz mógł zmienić dopiero po pierwszym zalogowaniu.

9. Po zalogowaniu możesz rozpocząć zarządzanie kalendarzem rezerwacji. Po pierwszym zalogowaniu zobaczysz w kalendarzu jedną przykładową rezerwację. W każdej chwili możesz ją usunąć.

1. Otwórz aplikację mobilną BedBooking i z menu wybierz opcję „Ustawienia”.

2. W oknie „Ustawienia” kliknij w opcję „Wyloguj”.

3. W oknie „Logowanie” wpisz adres email i hasło do konta, z którym chcesz się synchronizować.

4. Następnie kliknij w przycisk „Zaloguj”.

1. Wejdź na stronę Logowanie i zaloguj się do swojego konta.
2. Z górnego menu wybierz opcję „Więcej opcji” a następnie „Zmień hasło”.
3. Wpisz nowe hasło i zapisz ustawienia.
4. Otwórz aplikację mobilną BedBooking i z menu wybierz opcję „Ustawienia”.

5. W oknie „Ustawienia” kliknij w opcję „Wyloguj”

6. W oknie „Logowanie” wpisz dotychczasowy adres email i nowe hasło do konta.

7. Następnie kliknij w przycisk „Zaloguj”.

Uwaga! Korzystasz z kilku urządzeń lub udostępniasz kalendarz swoim współpracownikom? Pamiętaj aby nowe hasło wpisać we wszystkich urządzeniach mobilnych zalogowanych do konta.

1. Wyślij do nas wiadomość zawierającą:
– dotychczasowy login (adres email)
– obecne hasło (w celu weryfikacji konta)
– nowy login (adres email).
2. Po zweryfikowaniu Twoich danych wyślemy Ci nowy login.
3. Otwórz aplikację mobilną BedBooking i z menu wybierz opcję „Ustawienia”.

4. W oknie „Ustawienia” kliknij w opcję „Wyloguj”

5. W oknie „Logowanie” wpisz nowy adres email i dotychczasowe hasło do konta.

6. Następnie kliknij w przycisk „Zaloguj”.

Uwaga! Korzystasz z kilku urządzeń lub udostępniasz kalendarz swoim współpracownikom? Pamiętaj aby nowy login wpisać we wszystkich urządzeniach mobilnych zalogowanych do konta.

1. Włącz Internet w swoim urządzeniu (WiFi lub transmisja danych przez sieć komórkową).

2. Uruchom aplikację BedBoking. Jeśli nie posiadasz zainstalowanej aplikaci to pobierz ją z Google Play.
3. Wejdź do okna Logowanie.

4. W oknie „Logowanie kliknij w „Nie pamiętasz hasła?”

5. W oknie odzyskiwania hasła uzupełnij adres email (będący loginem do konta BedBooking) i następnie kliknij w przycisk „WYŚLIJ”.

6. Zaloguj się do swojego konta email i otwórz wiadomość od BedBooking. Jeśli nie widzisz wiadomości od BedBooking sprawdź folder „SPAM” w swojej skrzynce email. Wiadomość mogła zostać zakwalifikowana przez program pocztowy jako SPAM.
7. Postępuj zgodnie z instrukcją zawartą w wiadomości email otrzymanej od BedBooking.

Uwaga! Utracone hasło możesz również odzyskać przez stronę internetową. Wejdź na stronę Logowanie i kliknij „Nie pamiętasz hasła?”.

1. Kliknij i przytrzymaj ikonę pokoju.

2. Wybierz opcję „Edycja”.

1. Kliknij i przytrzymaj ikonę pokoju.

2. Wybierz opcję „Usuń” i potwierdź swój wybór.

Uwaga! Pamiętaj, że kasując pokój usuwasz wszystkie rezerwacje przypisane do tego pokoju.

Samodzielnie nie możesz przywracać skasowanych pokoi. W razie potrzeby skontaktuj się z nami i napisz, który pokój chcesz przywrócić (podaj nazwę skasowanego pokoju).

1. Z menu wybierz opcję „Eksport”.

2. Wprowadź wybrany termin.

3. Kliknij w przycisk „Eksport”.

Uwaga! Plik z danymi o rezerwacjach możesz wysłać na swój adres email. Aby to zrobić kliknij w ikonę koperty.

1. Sprawdź czy urządzenie jest połączone z internetem (WiFi lub transmisja danych przez sieć komórkową).
2. Sprawdź czy posiadasz najnowszą wersję aplikacji BedBooking. Aby to zrobić wejdź na stronę BedBooking w Google Play i sprawdź czy jest dostępna aktualizacja. Jeśli nie posiadasz najnowszej wersji BedBooking, to wykonaj aktualizację.
3. W oknie Ustawienia sprawdź czy dane logowania (login i hasło) są prawidłowe. Do logowania z wielu różnych urządzeniach zawsze używaj identycznych danych logowania.

4. Sprawdź czy w oknie Ustawienia w sekcji USTAWIENIA SYNCHRONIZACJI włączona jest automatyczna aktualizacja.

5. Sprawdź czy pojawiły się błędy w synchronizacji. Jeśli tak to usuń powiadomienia o błędach i ponownie wykonaj synchronizację.
Uwaga! Jeśli po wykonaniu powyższych kroków problemy nadal występują skontaktuj się z nami. W wiadomości postaraj się jak najdokładniej opisać na czym polega problem.

1. W wierszu z dniami tygodnia kliknij komórkę z wybranym dniem.

2. Wybierz opcję „Zaznacz dzień” i kliknij „OK”.

3. Gotowe! Wybrany dzień został zaznaczony w kalendarzu.

4. Aby odznaczyć wybrany dzień odznacz opcję „Zaznacz dzień”.

1. Z menu wybierz opcję „Ustawienia”.

2. W oknie „Ustawienia” przejdź do sekcji SKÓRKI i kliknij w opcję „Wybierz skórkę”.

3. Gotowe!

1. W oknie kalendarza rezerwacji kliknij w komórkę z informacją o dniach i roku (nad kolumną z pokojami).

2. Wybierz datę, do której chcesz przejść i kliknij przycisk „Gotowe”.

3. Gotowe! Kalendarz automatycznie otworzy się na wybranym dniu.

1. Wybierz rezerwację, którą chcesz przenieść do innego pokoju.

2. Otwórz wybraną rezerwację i kliknij ikonę Przenieś.

3. Wybierz pokój do którego chcesz przenieść rezerwację i kliknij przycisk „PRZENIEŚ”.

4. Gotowe!

1. Wybierz rezerwację, którą chcesz skopiować do innego pokoju.

2. Otwórz wybraną rezerwację i kliknij ikonę Kopiuj.

3. Wybierz pokój do którego chcesz skopiować rezerwację i kliknij przycisk „KOPIUJ”.

4. Gotowe!

Uwaga! Jeśli chcesz skopiować rezerwację do innego terminu to zmień datę w polach „Od” i „Do”.

1. Kliknij w wybraną rezerwację aby ją edytować.
2. Kliknij w ikonę „Kopiuj”.
3. Wybierz pokoje do których chcesz skopiować rezerwację i kliknij przycisk „KOPIUJ”.
4. Gotowe!

1. Kliknij i przytrzymaj ikonę pokoju.
2. Wybierz opcję „Edycja”.
3. Kliknij w opcję „Kolejność wyświetlania”.

1. Z menu wybierz opcję „Ustawienia”.
2. W oknie „Ustawienia” wybierz opcję „Wygląd rezerwacji w kalendarzu”.
3. Wybierz preferowany wygląd rezerwacji.
4. Gotowe!

1. Z menu wybierz opcję „Ustawienia”.
2. W oknie „Ustawienia” wybierz opcję „Wygląd rezerwacji w kalendarzu”.
3. Wybierz preferowany status.
4. Gotowe!

1. Z menu wybierz opcję „Widok miesiąca”
2. Gotowe!
3. Aby przywrócić widok domyślny ponownie z menu wybierz opcję „Widok miesiąca”.
Uwaga! Widok miesiąca jest dostępny wyłącznie w widoku poziomym. Wynika to z ilości miejsca potrzebnego do wyświetlenia na ekranie 31 dni.

1. Z menu wybierz opcję Ustawienia.
2. W oknie Ustawienia w sekcji REZERWACJE zaznacz (lub odznacz) opcję Zakładki.
3. Gotowe!
Uwaga! Chcesz wyświetlać wszystkie opcje w jednym oknie? Wybierz widok formularza rezerwacji bez zakładek.

1. Otwórz dowolny formularz rezerwacji.
2. Kliknij w przycisk „Dodaj inne pole” i z listy wybierz funkcjonalności , które chcesz wyświetlić (lub ukryć) w formularzu rezerwacji).
Uwaga! Korzystasz z widoku formularza rezerwacji z zakładkami? W każdej z zakładek przycisk „Dodaj inne pole” umożliwia zarządzanie funkcjonalnościami przypisanymi do danej zakładki.